Lattenbodem.

Een lattenbodem heb je nodig wanneer je een goed matras hebt uitgekozen. Er zijn lattenbodem, boxspring, schotel en spiralen bodems.
Onze voorkeur heeft de geveerde boxspring en de in hoogte instelbaren kunststof glasvezel lattenbodem. De in hoogte instelbare lattenbodem of boxspring zijn de enige bodems die een hoge meerwaarde aan het ligcomfort van uw matras geven. Dit kan een beuken lattenbodem, schotelbodem of spiraalbodem niet evenaren.

Verstelbare glasvezel lattenbodem.

Deze in hoogte verstelbare glasvezel lattenbodem kan persoonlijk op lichaamsgewicht en lichaamsvorm worden ingesteld. Zo zijn alle lathouders verstelbaar in soft- of hard. Daarnaast kunnen voeten, knieën, lumbale- en nekzones in vijf standen worden ingesteld.De grote meerwaarde die deze lattenbodem heeft de in hoogte verstelbare latten. Wanneer u op een bepaald gedeelte van uw matras een extra ondersteuning wenst kan dit op deze bodem ingesteld worden.

De kunststof met glasvezel versterkte latten zijn voorzien van extra ventilatie-openingen. De elektrisch verstelbare uitvoering is standaard voorzien van een knieknik, neksteun, spanningsbegrenzer en noodstroom accu. De totale hoogte is 10cm.

Welke uitvoeringen zijn er.

Deze bodems zijn er in verschillende uitvoeringen. Je hebt een ze met 17, 28 en 42 latten. Natuurlijk zijn er nog fabrikanten die hier varianten op maken maar dit zijn de meest voorkomende. Wanneer u voor zo een uitvoering kiest is het belangrijk dat de latten van beuken zijn en in hardheid ingesteld kunnen worden. De 42 lats uitvoering geeft een beter ondersteuning aan het lichaam en het matras. De bodem met minder latten hebben grotere ruimtes tussen de latten en is minder of zelfs niet geschikt voor pocketveer matrassen. Dit omdat de veren tussen de ruimtes terecht kunnen komen en dus geen ondersteuning krijgt. Heeft u toch zo een bodem kunt u hier beter een schuimmatras op leggen.