Matrassen

Matrassen zijn er in vele soorten beschikbaar. Zo is er de pocketveer matras, het hr matras (ook wel koudschuim genoemd), traagschuim matras en het persoonlijk instelbaar matras in de uitvoering, instelbaar koudschuim matras en instelbaar snel reagerend visco matras. Daarnaast is op de markt ook nog de bonellveren matras en polyether matras, ook wel comfortschuim of Sg matras genoemd.

Soorten matrassen

Matrassen zijn er in gestoffeerde uitvoeringen en met een tijk. Over de kern van de gestoffeerde matrassen wordt de stof verwerkt die gelijk is aan de boxspring. Hierop wordt een comfortabele topper geplaatst en dat maakt het ligcomfort compleet. De niet gestoffeerde matrassen hebben op hun kern een comfortabele afdeklaag met daar overheen de tijk waarin meestal gewatteerde climawatten, katoen of wol in verwerk is.

Keuze matras

Per matras zullen we aan u uitleggen wat de voordelen zijn. Voor een goed slaapcomfort is een pocketveer matras, hr matras (ook wel koudschuim matras) of persoonlijk instelbaar matras aan te bevelen. Wij hebben in ons assortiment gekozen voor een pocketveermatras, hr matras (koudschuimmatras), een hrcmatras met afdeklaag traagschuim en als neusje van de zalm een persoonlijk instelbaar koudschuim of instelbaar visco matras. Hiermee hebben we een assortiment die van Nederlandse kwaliteit is, prijstechnisch sterk is en een hoog slaapcomfort bied.

Welk matras moet ik kiezen?

Een goede matras keuze is voor wie niet in het vak zit best een lastig. Een goed uitgangspunt als u matrassen wilt gaan bekijken in winkels is om vooral uitgerust te zijn. Ga niet na een dag shoppen een matras uitkiezen want dan bent u moe. Daarnaast speelt de prijs een rol. Bepaal voor uzelf welk bedrag u wilt besteden aan een matras. Een prima matras 90×200 kost rond de € 299,- en € 499,- Dan heeft u een Nederlands product met Nederlandse kwaliteit. Wilt u een uitmuntend matras komt u in het hogere segment en kost een 90×200 matras rond de € 499,- en  € 999,-
Matrassen die boven deze prijzen zitten zijn er natuurlijk ook. U betaalt voor die matrassen ook een stukje naamsbekendheid en reclame kosten. Als uw keus hierop valt moet u dit vooral doen. U slaapt het lekkerste namelijk op het matras dat u persoonlijk uitzoekt en vindt dat bij u past.
.