Traagschuim matras ViscoPore matras

Voor het traagschuim matras zijn vele benamingen. Het traagschuim matras is ontwikkeld voor de ruimtevaart en had de naam nasaschuim en het matras nasamatras. Doordat astronauten lang op 1 plek moesten verblijven was het nasaschuim voor hun belangrijk om comfortabel te kunnen zitten en /of liggen. In de matrassen wereld werd dit nasaschuim al snel omgedoopt naar nasamatras. Ook wordt de naam visco elastisch schuim, snel reagerend schuim, traagschuim  en nu ook viscopore gebruikt .

ViscoPore matras

VTSlapen heeft de nieuwe generatie visco opgenomen. Dit matras heet ViscoPore en is onder de drukverlagende matrassen het hoogst geprezen matras door de zorgsector en ziekenhuizen. Deze matrassen die voor 80% het marktdeel in de zorgsector heeft is nu ook verkrijgbaar voor de consument. Dit matras bestaat uit een visco elastische schuim met een individuele memorie functie. Het past zich steeds binnen secondes opnieuw naar elke lichaamsvorm aan.

De eigenschap van deze nieuwe generatie HRC schuim  waar ze de koudschuim EvoPore of traagschuim ViscoPore matras van maken, is dat het van hoofd tot voet een algehele ondersteuning geeft waardoor het lichaam gelijkmatig en overal even veel ondersteuning heeft. Dit geeft als voordeel dat het lichaam weinig drukpunten heeft en u gedurende de nacht minder hoeft te draaien. De gelijkmatige ondersteuning van de koudschuim en traagschuim ViscoPore zorgt ervoor dat de zenuwen en spieren ontspannen, de organen op een laag pitje kunnen gaan werken en het lichaam al zijn aandacht aan herstel kan geven. Door al deze voordelen worden we kort samengevat uitgeruster wakker.

ViscoPore materiaal

Het materiaal waar het ViscoPore schuim van vervaardigd is noemen ze de 3e-generatie HRC schuim. Deze 3e generatie HRC ViscoPore schuim is een thermo-gevoelige opencellig materiaal. Anders dan in de handel verkrijgbare visco elastische schuimen en/of traagschuimen, worden er in de ViscoPore geen vette bestandsdelen gebruikt voor het vervaardiging van de visco elastische schuim.

Het grote voordeel van deze manier van traagschuim / visco elastische schuim produceren is dat er geen hitte ophoping plaats vindt onder het lichaam waardoor slapen op viscopore niet warm is. Naast het grote temperatuur voordeel van viscopore is dit visco elastische materiaal ook luchtdoorlatend en ademend wat een optimale vochtregulerenden eigenschap geeft die een droge aangename slaapomgeving biedt.

Uitleg over het produceren van traagschuim, visco elastisch schuim en viscopore kunt u lezen op de link HRC viscopore.

traagschuim matras