ViscoPore matras

Onder de drukverlagende matrassen is de ViscoPore matras het hoogst geprezen matras door de zorgsector en ziekenhuizen. De ViscoPore matras heeft voor 80% het marktdeel in de zorgsector. Wij zijn heel blij dat dit ViscoPore matras nu ook verkrijgbaar is voor de consument. Het ViscoPore matras bestaat uit een visco elastische schuim met een individuele memorie functie. Het past zich steeds binnen secondes opnieuw naar elke lichaamsvorm aan.
De eigenschap van dit matras is dat het van hoofd tot voet een algehele ondersteuning geeft waardoor het lichaam gelijkmatig en overal even veel druk heeft. Dit heeft als voordeel dat het lichaam weinig drukpunten heeft en u gedurende de nacht minder hoeft te draaien. De gelijkmatige ondersteuning zorgt ervoor dat de zenuwen en spieren ontspannen, de organen op een laag pitje kunnen gaan werken en het lichaam al zijn aandacht aan herstel kan geven. Door al deze voordelen worden we kort samengevat uitgeruster wakker.

viscopore matras

ViscoPore materiaal.

Het ViscoPore materiaal waar het schuim van vervaardigd is noemen ze de 3e-generatie HRC schuim. Deze 3e generatie HRC ViscoPore materiaal is een thermo-gevoelige opencellig materiaal. Anders dan in de handel verkrijgbare visco elastische schuimen en/of traagschuimen, worden er in de ViscoPore schuim geen vette bestandsdelen gebruikt voor het vervaardiging van de visco elastische schuim.
Het grote voordeel van deze manier van traagschuim / visco elastische schuim produceren is dat er geen hitte ophoping plaats vindt onder het lichaam waardoor slapen op viscopore niet warm is. Naast het grote temperatuur voordeel van viscopore is dit visco elastische materiaal ook luchtdoorlatend en ademend wat een optimale vochtregulerende eigenschap geeft die een droge aangename slaapomgeving biedt.
Uitleg over het produceren van traagschuim, visco elastisch schuim en ViscoPore kunt u lezen op de link Hrc schuim