Nieuw bed kopen.

Wilt u een nieuw bed kopen? Vaak wordt er gedacht aan een nieuw bed kopen wanneer er slaapproblemen zijn. Mogelijk bent u door het bed gezakt of wordt u niet meer uitgerust wakker? Hoe dan ook, een nieuw bed kopen staat op termijn vast.

Waarom nieuw bed kopen?

Een belangrijke reden om een nieuw bed aan te schaffen is transpiratie. Elk mens verliest ‘s nachts vocht en dat kan behoorlijk veel zijn. Gemiddeld verliest een mens een halve liter, maar er zijn mensen die meer transpireren. De verloren vocht (transpiratie) verdwijnt in het matras.

Daarnaast verliest u tijdens uw slaap huidschilfers, haren en vuil wat u gedurende de dag heeft opgelopen en zich aan u gehecht hebben. Tijdens de slaap kan dit vuil op uw laken terecht komen en via het laken in het matras belanden.

Hoe schoon is uw matras?

Door het verlies van huidschilfers, haren, vuil van de dag en vocht heeft het matras te leiden. Als u uitrekent dat u gemiddeld 8 à 10  jaar, 8 uur per nacht op het matras ligt. Dat u per nacht een halve liter vocht verliest dan is dat na 3650 dagen heel wat vocht, huisschilvers en haren wat uw matras heeft moeten verwerken. U kunt zich voorstellen dat u hoe dan ook toe bent aan een nieuw bed kopen.

Levensduur van het matras.

Naast het hygiënische oogpunt van het matras hebben ook de materialen van het matras niet het eeuwige leven. De materialen waar het matras van gemaakt zijn worden elke nacht nat en moet in de ochtend weer drogen. Door dit proces gaat de elasticiteit van het product achteruit. Door (zon)licht, vocht en de belasting van het lichaam (gewicht van de persoon die op het matras ligt) is tussen de 8 en 10 jaar het matras aan vervanging toe.

nieuw bed kopen