SG-matras

Een schuim matras van Polyetherschuim wordt meestal benoemd als SG matras met het soortelijk gewicht daarbij. Je hebt SG matras 20 oplopend tot SG matras 55. Een hoger soortelijk gewicht wil niks zeggen over de hardheid van het matras. Een SG matras van 25 kan bijvoorbeeld heel hard liggen terwijl een SG matras van 55 soepel ligt.

Comfortschuim

Comfortschuim is een hele mooie naam voor Polyetherschuim waar Polyether matrassen van gemaakt worden. Dit is het goedkoopste type polyurethaanschuim. Het Polyetherschuim kan gemaakt worden met veel of weinig lucht per kubieke meter.
Een matras met indicatie SG20 heeft schuim dat 20kg per kubieke meter weegt, en is een matras die relatief snel hardheid verliest en weinig ondersteuning geeft. Een matras van SG40 is duurzamer, veerkrachtiger en comfortabeler. Onafhankelijk van het soortelijk gewicht kan polyetherschuim in stugge en soepele varianten gefabriceerd worden. Omdat het een goedkope schuim is wordt het veel in matrassen verwerkt en hebben ze de mooie naam comfortschuim aan gehangen. Veel pocketveer matrassen zijn met deze comfortschuim afgedekt en ook bij veel toppers wordt comfortschuim verwerkt. De levensduur van dit materiaal is niet lang en het heeft de eigenschap na een korte periode te verpulveren van schuim in korreltjes ter grote van zandkorrels. Daardoor kan goedkoop wel een duurkoop zijn.

SG matras