Het Texeler dekbed wordt geproduceerd van de allerbeste geselecteerde genaalde wol. De wol die Texeler gebruikt komt van Texel. Het Texeler schaap staat daar alle jaargetijde in de wind, zon en regen. De zilte zeelucht is een perfecte voedingsbodem voor het Texeler schaap. Hierdoor groeit erop het schaap kwalitatief  mooie zuivere scheerwol. Waar de producent van Texeler® kwalitatief hoge dekbedden, onderdekens en toppers van produceert. Het geheim van het Texeler® product is dat je het hele jaar door in elk seizoen comfortabel kunt slapen.

Kan je zomer & winter onder en op wol slapen?

Wol werkt als een natuurlijke airconditioner. ’s Winters is het guur en heel koud en werkt de vacht als een warme deken. Zomers wanneer het warm is werkt de vacht als een verkoelende mantel. Wol bestaat uit miljoenen veerkrachtige gekrulde vezeltjes (kroezing). Door de krulvorm zorgen ze ervoor dat er lucht tussen de wol ontstaat waardoor het isolerend en ventilerend is. Daarnaast zorgt de krulling dat het materiaal een grote veerkracht en vormvastheid behoud. Hierdoor heeft het product body. Wanneer je onder een wol dekbed ligt en/of op een mooie wollen onderdeken/topper slaapt hebt je het perfecte product die jezelf kan geven.

Texeler dekbed is goed voor gewrichten en spieren

De wol van Texeler® komt alleen uit het zeeklimaat. Door de zilte zeelucht heeft het een bijzondere werking op de vachtstructuur van het Texelse schaap. Het zorgt voor een ongekend hoog gehalte aan lanoline. Wol is een product dat van nature rijk aan lanoline (wolvet) is. Naast de heilzame werking zorgt het ook voor een extra sterke kroezing van de vezels. De wolvet heeft een heilzame werking voor spieren en gewrichten. Lanoline staat bekend om haar anti-reumatische werking. Buiten dat het goed isoleert, vocht reguleert hebben je spieren en gewrichten er ook baat bij.

Wil je een prachtig dekbed van natuurlijk materiaal, het Texel dekbed is het beste wat je jezelf kunt bieden.