Slapen om uitgerust wakker te worden

Slapen om uitgerust wakker te worden

Slapen om uitgerust wakker te worden is het enige natuurlijke medicijn. Wie niet genoeg of goed slaapt zal dit met een paar dagen gaan merken. Dit merk je aan je vitaliteit, (lichamelijk moe zijn)aan  je concentratie en snelheid van reageren. Nu is het voor vele geen probleem waar ze slapen, waarop of waaronder ze slapen. Toch is er een groot deel van de bevolking die niet kan in en/of doorslapen. Als dit zich voordoet zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen.

Een prettige slaapomgeving

Dit klinkt misschien als een ondergeschikt probleem, maar neem van mij aan dat je onderbewuste een link legt naar een opgeruimde schone slaapkamer.
– zorg voor schoon beddengoed. Regelmatig je bed verschonen is geen luxe maar goed voor het lekkere rijk gevoel.
– dat je slaapkamer gestofzuigd is. Een stoffige slaapkamer werkt op je slijmvliezen en ademhaling.
– dat je rommel en rondslingerende kleding in de kast of was ligt. Een opgeruimde omgeving geeft een opgeruimd hoofd.
– dat je de slaapkamer dagelijks lucht. Ook als het koud is, lucht je kamer door minimaal een half uur je raam open te zetten.

Slaapkamer is om te slapen

Wij als mens hebben heel veel gewoontes die we dagelijks uitvoeren zonder dat we erbij nadenken. Tussen alle goede gewoontes zitten ook een aantal minder goede gewoontes. Het is niet heel moeilijk gewoontes aan te passen en om te buigen naar een gewoonte die je meer profijt geeft. Een gewoonte die vele hebben is tv, facebook of ander social-media te lezen in je slaapkamer voordat je gaat slapen. Doe dat niet. Gebruik de slaapkamer waar hij voor is. De slaapkamer is om te slapen of voor een lekkere vrijpartij (die heel ontspannend werkt). Kan je niet slapen pak dan een ontspannend boek.

Verduisterde slaapkamer

Een goede nachtrust moet zowel zomers als in de winter kunnen. Om het voor het lichaam makkelijk te maken en te zorgen dat je melatonine wordt aangemaakt zijn gordijnen nodig. Zorg voor verduisterende gordijnen. Het lichaam moet na 8 uur s’ avonds melatonine aanmaken en dat kan alleen als het schemerig naar donker wordt. Een donker slaapkamer zorgt ervoor dat het lichaamshormoon dit allemaal kan regelen.

Waar slaap je op en onder

Natuurlijk is naast een lekkere schone frisse slaapkamer ook een lekker bed met het juiste matras noodzakelijk. Een lekker matras hoeft niet duur te zijn. In elke prijsklasse zijn goede matrassen te koop. Een kussen koop je in combinatie met je matras. Dit omdat de beste slaaphouding tot stand komt op je matras samen met kussen. Het juiste kussen is een must. Daarnaast is een lekker dekbed die goed warmte reguleert aan te raden. Een synthetisch dekbed is af te raden omdat dit geen warmte reguleert. Heb je een synthetisch dekbed omdat je hem wilt wassen is een alternatief dons of katoen. Je hebt ook wasbare wol tegenwoordig.