Goedkoop matras

Wat is een goedkoop matras, dit verschilt voor iedereen. Het heeft te maken met het slaap doel waar het matras voor gebruikt wordt. Een goedkoop matras zal aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Deze voorwaarden zijn verschillend voor iedereen. Moet het lekker liggen? Hoe lang moet de levensduur zijn? Is het voor dagelijks gebruik? Van welk materiaal moet het gemaakt zijn? Dit zijn vragen die u kunt overdenken voordat u een matras gaat uitzoeken.

Dagelijks gebruik

Is het matras voor dagelijks gebruik of voor bijvoorbeeld de logeerkamer. Is het matras voor een kind die naar zijn eerste grote bed gaat? Voor een student die op kamers gaat of wanneer u voor het eerst op uzelf gaat wonen?

Vaak wordt er eerst naar de prijs gekeken,dan naar het comfort, levensduur en als laatste naar materiaal. Om een voorbeeld te geven van een goed goedkoop matras. Een SG matras  is bedoelt voor een logeerkamer, kind of als u net op uzelf gaat wonen. Deze kan vanaf € 45,- tot € 99,- kosten voor de maat 70×200 bij 10/12 cm dik. Wilt u uw gasten toch meer comfort bieden dan gaat u al snel naar een Hr matras (koudschuim).

goedkoop matras, matrassen, SG matras

Gaat het om ligcomfort?

Een goedkoop matras kan ook een comfortabele matras zijn. Ook hier gaat de regel op, wat wenst u voor ligcomfort en materiaal. Een goed matras met een hoog ligcomfort van kwalitatief hoog materiaal hoeft niet duur te zijn. In betaalbare prijsklasse zijn de Hr matrassen en de pocketveer met HR afdekking matrassen. Deze geven goede ondersteuning.