HRC schuim
Hrc schuim is een verbeterden versie van het Hr schuim. De vernieuwde Hr heet Hrc schuim en wordt gebruikt voor het produceren van koudschuim of traagschuim matrassen. Wanneer het Hrc schuim wordt gebruikt om een koudschuim ook wel hr matras te produceren heet het EvoPore matras. Wanneer het Hrc schuim wordt gebruikt om een traagschuim matras te produceren wordt het een ViscoPore matras genoemd. De combinatie van Hrc schuim van EvoPore met en afdeklaag van Hrc schuim van ViscoPore heeft alle voordelen waar een drukverlagend matras aan moet voldoen. Het is elastisch en drukverlagend waardoor het lichaam perfect wordt ondersteund. Het is anders geproduceerd dan andere koudschuim, visco elastische of traagschuim matrassen waardoor er geen warmte ophoping meer ontstaat en u dus geen last heeft van extreem warm slapen. Het is veel minder onderhevig aan slijtage. De levensduur van het Hrc schuim EvoPore en ViscoPore gaat vele malen langer mee dan dat van andere schuimen koudschuim of traagschuimen.
Productie van HRC shuim
Er zijn 3 manieren om hr schuim, koudschuim en traagschuim / visco elastische schuim te produceren.
De eerste manier om koudschuim of traagschuim te produceren is op etherbasis.
Om deze koudschuim of traagschuim te produceren voegen ze 2-bestandsdelen namelijk polyolen en isocyanate bij elkaar. Tijdens het proces ontstaat er een koudschuim of traagschuim die bestaat uit grove en minder grove cellen. De cellen liggen qua grote willekeurig door elkaar.
Een nadeel van dit soort schuim is dat als deze samen wordt geduwd de grove cellen als eerste zullen breken. Is dit dan slecht? Nee alleen moet je er rekening mee houden dat deze koudschuim of traagschuim gewoon minder lang meegaat. Een merk wat met dit soort schuim werkt is Mline.
De tweede manier om koudschuim of traagschuim te produceren is dat de 2-bestandsdelen polyolen en isocyanate samenvoegt worden. Om de levensduur van dit schuim te verhogen voegen ze ook olie tijdens het proces van schuimen toe. Die olie die ze toevoegen zorgt ervoor dat de cellen beter beschermt zijn waardoor ze niet zo vlug breken en de levensduur van dit schuim verlengd wordt.
Voordeel voor de merken die dit schuim gebruiken is dat ze minder snel last van kuilvorming hebben.
Nadeel is dat door de toevoeging van de olie tijdens het schuimen, de schuim minder ademend wordt waardoor de lichaamstemperatuur niet makkelijk weg kan. Wanneer je lichamelijk zelf veel warmte afgeeft zal dit materiaal die warmte niet makkelijk verspreiden waardoor het gedeeld waar het lichaam ligt hierdoor ook zijn warmte niet kwijt kan en kan gaan transpireren.
Naast de lichaamstemperatuur neemt dit product ook sneller de slaapkamer temperatuur aan. Is je kamer koel dan wordt je matras koeler en steviger, is je kamer warmer dan wordt je materiaal soepeler.
Een merk wat met dit soort schuim werkt is Tempur.
De derde manier om koudschuim of traagschuim te produceren is dat de 2-bestandsdelen polyolen en isocyanate samenvoegt worden. Om van de koudschuim of traagschuim een EvoPore of ViscoPore te maken komt er een 3e bestandsdeel bij wat ervoor zorgt dat de cellen omkapseld worden.
Voordeel is dat er als het waren een eigen open wandje om de cel heen gelegd wordt. Doordat de cel open blijft kan hij vocht goed opnemen en verspreiden. Ook kan het materiaal heel goed temperatuur opnemen en weer loslaten zonder dat het onder het lichaam zich ophoopt en de warmte weer aan het lichaam terug geeft.
Doordat dit extra bestandsdeel is toegevoegd heeft het HRC schuim vele malen langere levensduur gekregen. Dit houd in dan de levensduur van het koudschuim matras onder de naam EvoPore of het traagschuim matras onder de naam ViscoPore enorm is toegenomen, daarnaast heeft dit materiaal bijna geen kuilvorming in tegenstelling van de andere merken koudschuim of traagschuim matras.